Annatto por szappanszínezéshez, narancssárga színt ad a szappannak. Hideg eljárásos (CP) szappankészítésnél is használható.
Kb. 1 csapott evőkanálnyi mennyiség.
Az annatto (E160b, bixin), az trópusi égövben honos orleánfa (Bixa orellana L. ) nevű fa terméséből kivont narancspiros színű élelmiszer-adalék.
Felhasználják többek között Cheddar -sajtok, Leicester-sajtok, Brie-sajtok, margarinok, vajak, rizs és füstölt halak, valamint jégkrémek, fagylaltok színezéséhez.
Szappankészítéshez 2 ek annatto port számítsunk 1 kg olajhoz, majd 1-2 hétig áztassuk benne (elég kevesebb olajba beáztatni, és pudingosodákor belekeverni a szappanmasszába, vagy maga a por is belekeverhető pudingosodákor a masszába. Ekkor a végső színt a szappannak kb. 1 nap múlva fogja megadni. )
Kérlek olvasd el a Saját oldalamat.
Köszönöm, hogy benézétl, nézd meg a többi aukciómat is.
Jelenlegi ára: 290 Ft
Az aukció vége: 2013-08-11 09:32
. Annatto por 10 gr - Jelenlegi ára: 290 Ft
2013. július 23., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése